• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Welkom op Schiermonnikoog

 

Het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog is één van de prachtigste en spannendste natuurgebieden van Nederland. Het mag zich dan ook met trots Nationaal Park noemen. Vrijwel nergens anders zijn er op zo'n klein oppervlakte zoveel verschillende landschappen te vinden: bossen en duinen vol geurige bloemen, het oneindige strand, een uitgestrekte kwelder met ongerept uitzicht, en wadplaten vol vogels, véél vogels. Zelfs in het toeristische hoogseizoen huizen op het vogeleiland Schiermonnikoog nog altijd veel meer vogels dan mensen !

Dé plek

Schiermonnikoog is 16 kilometer lang en 4 kilometer breed, en daarmee verreweg het kleinst bewoonde Waddeneiland. In de natuur vind de natuurliefhebber alle rust en ruimte, en aangekomen in het dorp vinden eilander en gast elkaar op de gezellige terrasjes, en in de sfeervolle horeca en winkeltjes. Schiermonnikoog is bovendien 'autoluw'! Hoe klein Schiermonnikoog ook is, het biedt grootse mogelijkheden en is dé plek om even helemaal weg te zijn. Zo wordt het helemaal "ontspan de boog op Schiermonnikoog

Onderstaand een aantal sites en links om nader kennis te maken met Schiermonnikoog (op zijn eilanders Lytje Pole genoemd)

 

 

Op Schiermonnikoog is dus van alles te doen....

 

Uitgaan en terrasjes
Op Schiermonnikoog zijn veel gezellige terrasjes waar je heerlijk van de zon kunt genieten en heerlijk kunt eten. Schier op z'n best! Vooral bij warme zomernachten blijft het tot diep in de nacht gezellig. Voor de late gasten biedt de Toxbar een uitstekende gelegenheid om te dansen. Daarnaast zijn ere en aantal andere activiteiten en open markten waar u kunt rondneuzen op zoek naar leuke aanbiedingen. In de zomerperioden zijn er een aantal markten van 19.00-21.00 uur.

Een feest geven? Kijk dan naar.....
Strandhotel en beachclub Bernstorff aan zee is een prachtige lokatie voor feesten. Zie wwwbernstorffaanzee.nl

Nieuw galerie Oostenwind
Prachtig lakwerk van schalen, dozen en nog meer. Kijk op www.oostenwind.com

Jong talent krijgen masterclass ! 
Mis het niet! U kunt kijken op de mooie site www.schiermonnikoogfestival.nl