• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Parkeren op Lauwersoog

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Dit betekent dat auto's en motoren niet worden toegelaten zonder ontheffing van de gemeente Schiermonnikoog. Bij de haven van Lauwersoog, vlakbij de boot, vindt u ruime bewaakte parkeerterreinen.  Informatie over parkeren vindt u op www.scheepspark.nl

Rederij Wagenborg

Uw vakantie begint al op Lauwersoog. Vanaf daar brengt Wagenborg Passagiersdiensten BV u in ongeveer 45 minuten naar het eiland. De schepen zijn voorzien van alle comfort, en ook voor minder-validen goed toegankelijk. Aan boord vind u buffetten, waar u terecht kunt voor een vers kopje koffie, broodje, soep of andere versnaperingen.
Ook is er wifi aan boord.

Tickets

U kunt voorafgaand aan uw reis online een e-ticket kopen, zie www.wpd.nl. Ook kunt u bij het havenkantoor in Lauwersoog terecht voor uw bootkaartje.

Watertaxi

Nog sneller van en naar het eiland ? Wagenborg Watertaxi BV verzorgt op aanvraag snelle overtochten, van ongeveer een kwartier. Reserveren ? www.wadtaxi.nl of bel naar 0900 - 923 

Bagage 

U mag als passagier of fietser maximaal 30 kg handbagage aan boord meenemen. Hieronder wordt verstaan koffers, tassen, plunjezakken en rugzakken.  
Wilt u meer dan 30 kg bagage meenemen, groepsbagage regelen of uw bagage tot aan uw vakantieverblijf laten vervoeren ?
Neem dan contact op met de eilander transportbedrijven:

Ridder & de Vries Transporten, rdvtransport.nl (telefoonnummer  0519–531851)
Visser Transport, visserlauwersoog.nl (telefoonnummer 0519–349999) 

Vervoer op Schiermonnikoog naar vakantiehuis IJsvogel

Eenmaal op Schiermonnikoog kunt u met de bus naar Vakantiepark De Monnik reizen. Een retourbuskaartje kost € 3,50. U stapt dan uit bij halte De Monnik Oost of halte Heerenweg. Vakantiehuis IJsvogel ligt dan op loopafstand van deze haltes.
U kunt ook bij de haven een taxi nemen of direct een fiets huren. 

TIP Bus-fiets-Buskaart 

Arriva en Fietsenverhuur Soepboer/Schierfiets bieden ook de bus-fiets-bus kaart, die u voor € 10,-bij de buschauffeur kunt kopen. De kaart geeft recht op een busrit naar het dorp, een huurfiets met versnellingen en een busrit van het dorp naar de veerboot. Het is mogelijk tegen bijbetaling een ander type fiets te huren.