• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Algemene informatiekrant Schiermonnikoog:

 

Pak op de boot de gratis informatiekrant Lytje Pole mee. Hierin leest u per kwartaal actuele informatie over het eiland, activiteiten, workshops, excursies, openingstijden van winkels, huisarts en apotheek e.d.

 

Op de website www.lytjepole.nl vindt u een volledige agenda van alle activiteiten en evenementen op het eiland.

 

VVV Schiermonnikoog:

 

Het VVV is gelegen aan de Reeweg 5 (www.vvvschiermonnikoog.nl) Hier kunt u wandel- en fietskaarten kopen van Schiermonnikoog.

 

Verhuur van bed- en huishoudlinnen en speelgoed:

 

Deze zijn op Schiermonnikoog te huren bij Schierlinnen, www.schierlinnen.nl. Dit is tevens de organisatie die de eindschoonmaak verzorgt (www.schierglas.nl.) U kunt voor Linnengoed terecht bij 'Linnen op Schier,' www.linnenopschier.nl

 

Supermarkt:

 

Op Schiermonnikoog is er een Spar-supermarkt, gelegen aan de Middenstreek 2. Mocht u teveel boodschappen hebben om wandelend of fietsend te vervoeren dan kan dit bij de kassa aangegeven worden. Tegen een kleine vergoeding worden de boodschappen thuisbezorgd.

 

Hulpdiensten:

Ook tijdens een vakantie gebeuren er soms onverwachte dingen die je liever niet hebt. Op deze pagina vindt u een kort overzicht van de hulpdiensten op Schiermonnikoog en hun contactgegevens. Wij raden u aan deze gegevens bij de hand te hebben tijdens uw vakantie, je weet immers maar nooit.

 

Politie, ambulance en brandweer

Wanneer u een van de bovenstaande hulpdiensten wilt bereiken geldt het landelijke principe van "wel contact maar geen spoed? 0900-8844. Voor alle spoedeisende gevallen belt u 112.

 

Arts, Apotheek en Tandarts op Schiermonnikoog

Mw. P.S.C. Kouwenhoven, apotheekhoudend huisarts

 

Van Starkenborgstraat 17

9161 PN Schiermonnikoog

 

Telefoon 0519-712400

spoed 0519-712400 (toets 1)

 

Tandarts T.C. Robberts

Tandarts 0519-531777

aan de van Starkenborgstraat 17

 

Fietsenverhuur:

 

Sommige gasten nemen hun eigen fietsen mee naar het eiland. Velen huren echter liever een fiets, en dat kan bij een van de fietsenverhuurbedrijven op het eiland:

Fietsenverhuur Schiermonnikoog, Badweg 6 en Middenstreek 10 (www.fietsenopschier.nl)

Schierfiets, Noorderstreek 34 of Soepboer Fietsenverhuur, Paaslandweg 1 (www.fietsverhuursoepboer.nl)

Tip: Bij tijdig reserveren willen ze de fietsen ook wel bezorgen en ophalen, zodat u met de bus en bagage van en naar de boot kunt gaan.